Vágólapra másolva!
Pénteken a szabadedzésekkel elkezdődött az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj. A száguldó cirkuszt immár 38. alkalommal látja vendégül a mogyoródi versenypálya. Ennek kapcsán hazánkba érkezett a korábbi futamgyőztes, Mark Webber is, aki a HírTV Radar című műsorának adott interjújában elevenítette fel karrierjét.

A korábbi ausztrál pilóta, aki 2002-től 2013-ig versenyzett a Forma–1-ben, egy jótékonysági gálára érkezett a Budai Várba. Az ausztrál klasszis örömmel fogadta el a meghívást az adománygyűjtő gálára, ugyanis elmondása szerint csupa szép emléket őriz Magyarországról.

– fogalmazott Webber, aki hozzátette, örül annak, hogy már nem csak a versenypályát láthatja Magyarországból.

Mark Webber egy jótékonysági gálán vett részt a Magyar Nagydíj előtt Forrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

"Sajnos korábban leginkább a hotel és a pálya között jártam, mindig csak a munka miatt voltam itt, de mindenki nagyon barátságos. A mostani alkalom pedig nagyon különleges,

– mondta a Hír TV-nek a Red Bull korábbi pilótája.

Webber pályafutása során három alkalommal végzett a világbajnoki sorozat harmadik helyén. 13-szor indulhatott az első rajtkockából és 41-szer állhatott fel a dobogóra. Ebből 9 alkalommal ünnepelhetett futamgyőzelmet, 2010-ben épp a Magyar Nagydíjon.

"Nagyon intenzív nap volt, mert a többiektől eltérő statégiát választottunk. Volt egy korai biztonsági autó és sikerült az eltérő taktika, különösen Fernando Alonsóval szemben, akit a legfontosabb volt aznap legyőzni. Fernando elképesztően erős a Hungaroringen, már junior kategóriában is versenyeztem vele és mindig okozott egy kis fejfájást. Végül azonban az a nap sima lett a számunkra" – emlékzett vissza a 13 évvel ezelőtti sikerére Webber.

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a Magyar Nagydíj nézőinek. A Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, amik 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra. A MÁV-HÉV járatait elsősorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják.