A Mercedes mentheti meg a Magyar Nagydíj előtt kirúgott F1-es pilóta karrierjét

Auto: Formula One - French Grand Prix, Practice Horizontal
Mercedes' Dutch driver Nyck de Vries (L) speaks with Mercedes' Austrian team principal Toto Wolff (R) in the pits during the first free practice session ahead of the French Formula One Grand Prix at Le Castellet circuit, southern France, on July 22, 2022. (Photo by Sylvain THOMAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri Forma-1-es csapata a hét elején rúgta ki Nyck de Vriest, aki már a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal tárgyalt egy monacói kávézóban.

A holland pilóta elveszítette az ülését és azonnali hatállyal távozott az AlphaTauri csapatától, a helyét pedig Daniel Ricciardo vette át, aki így a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon mutatkozhat be.

Közvetlenül menesztése után a 28 éves versenyzőt már Monte-Carlóban látták együtt kávézni Toto Wolff-fal, a Mercedes F1-es főnökével, így rögtön beindultak a találgatások de Vries jövőjét illetően.

Bár Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a holland versenyző kirúgása után azt mondta, szerinte de Vries F1-es pályafutása ezzel véget is ért, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a holland a Mercedes kötelékében térne vissza a Forma-1-be, hiszen korábban a német gyártó versenyzőjeként nyert világbajnoki címét a Forma-E sorozatban, tavaly pedig a Mercedes F1-es csapatának tartalékosa volt.