Verstappen aljas húzása is kellett Hamilton kieséséhez a sprintidőmérőn - videó

Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton competes ahead of Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen during the sprint shootout at the Red Bull race track in Spielberg, Austria on July 1, 2023, ahead of the Austrian Formula One Grand Prix. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamának időmérőjén már az első etapot sem élte túl, amiben a szigorú pályaszabályok mellett Max Verstappennek is komoly szerepe volt. 

A Mercedes hétszeres világbajnok brit pilótája csak a 18. helyről indulhat a szombaton 16.30-kor rajtoló sprintfutamon. Ebben szerepe van annak, hogy három mért körét vették el pályaelhagyás miatt, de annak is, hogy Max Verstappen nem teljesen világos okokból feltartotta az egyik mért köre elején.

Hamilton sportszerűen nem említette Verstappen húzását az időmérő után, inkább kicsit viccesen azt mondta, hogy próbálja majd a mezőny végéről indulva élvezni a futamot.

"Ez csak sprintverseny, nem igazán fontos a számunkra" - igyekezett bagatellizálni a történteket, azt ugyanakkor megjegyezte, hogy a csapata nagyon rosszul taktikázott, mert a legrosszabbkor, a legnagyobb forgalomban küldték ki a pályára.