Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapata számos szakembert elvesztett már az utóbbi időben a Red Bull miatt, ám Toto Wolff csapatfőnököt ez meglehetősen hidegen hagyja.

Mint ismert, a Red Bull 2026-ban debütál motorgyártóként az F1-ben, ám az erőforrásán már jó ideje dolgozik. Az energiaitalos cég semmiből felépített gyára már tavaly beindította az első belső motorverzióját. A motorrészleg vezetője a Mercedestől érkezett, Ben Hodgkinsont pedig tucatszám követték a korábbi kollégák. A Motorsport szerint több mint 120 ember hagyta el a Mercedest a Red Bull projektje miatt, ráadásul ahogy arra Toto Wolff csapatfőnök Silverstone-ban rámutatott, más gyártók is elcsábítottak embereket tőlük, ám a RacingNews365.com kérdésére elárulta, szerinte nincs nagy hatással rájuk az, hogy az alkalmazottak rivális csapatokhoz távoztak.

Toto Wolff nem aggódik a riválisokhoz távozó szakemberek miatt Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Azt hiszem, már korábban is mondtam, hogy a Red Bull egy nagyon ambiciózus projektet épít, ami egyben nagyon bátor is.

Nem említek egyetlen nevet sem. Folyamatosan érkeznek hozzánk emberek a Red Bulltól, akárcsak a többi csapattól. Ez mindig így megy. Minden jót kívánunk azoknak, akiket felvettek a riválisaink. Voltak néhányan, akik nyugdíjba mentek tőlünk, de aztán végül vezető pozíciókban kötöttek ki náluk, de ez is rendben van. Kaptak egy második mentőövet" – fogalmazott Wolff.