Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén feszültség támadt a Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz között. Később kiderült, miért vitatkoztak egymással.

A sliverstone-i időmérő edzés Q1-es szakaszának végén idegesen rádiózott a csapatával Leclerc, miután Sainz megelőzte a pályán. A spanyol később elmagyarázta, hogy sietnie kellett, mert különben nem ért volna fel a kockás zászló belengetése előtt.

A Ferrari versenyzői között hétvégéről hétvégére változik, hogy ki dönthet arról, milyen sorrendben menjenek ki a bokszból a kvalifikáción, és ez időnként kellemetlen pillanatokat okoz.

"Van egy rendszerünk, hogy egyik hétvégén ő dönthet, hogy elsőként akar-e kimenni, a másikon én. Most ő volt a soron.

írta meg a formula.hu, hogyan magyarázta a helyzetet Sainz.

A Ferrari pilótái között kialakult némi feszültség az időmérőn Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A spanyol pilóta frusztrációját fokozta, hogy a Q1 végén brutális tömörülés alakult ki az utolsó kanyarokban, és a versenyzők egymást kezdték előzgetni, holott van egy szóbeli megállapodásuk erről, hogy nemigen csinálnak ilyesmit.

"A probléma az, hogy a mögöttünk lévők elkezdtek megelőzni minket, ami azt jelentette, hogy ha minden autó között hagyunk négy másodpercet, amit nagyjából mindenki megad, akkor nem lett volna köröm. És ez a "gentlemen's agreement" mintha nem is létezne már, vagy teljesen elfelejtődik" - bosszankodott Sainz.

A vasárnap 16 órakor kezdődő futamon Leclerc a negyedik, Sainz az ötödik helyről rajtolhat.