Vágólapra másolva!
A Mercedes autói gyengén szerepeltek a szabadedzéseken a Brit Nagydíj pénteki napján. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint még mindig ugyanazzal a problémával küzdenek, mint korábban.

A Mercedesnél azt várták, hogy az új fejlesztésekkel a Brit Nagydíjon jó szerepléssel fognak kitűnni, de eddig csalódás érte a német csapatot, ugyanis a pénteki szabadedzéseken a top 10-en kívül zárt Lewis Hamilton és George Russell is. A hétszeres világbajnok szerint még mindig ugyanazzal a problémával küzdenek, amire egyelőre nem sikerült megoldást találniuk.

Lewis Hamilton szerint még mindig nehéz vezetni a Mercedest Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Egy körön nem éreztem fejlődést a gumik között, ami mutatja, hogy valami rossz. Hiányzik valami. A hosszú etap nem tűnt túl rossznak, úgyhogy ez legalább biztató" - írta meg a formula.hu, hogyan értekelt a pénteki nap után a 38 éves brit pilóta.

"Nem éreztem túl nagyszerűen magam, hogy őszinte legyek.

Másoknak még rosszabb lehetett, mert nem voltak olyan gyorsak vagy esetleg még nagyobb volt a gumikopásuk. Az utolsó etapom elkezdett konzisztensnek érződni valamilyen okból kifolyólag. Lehetett az a szél, az autó egyensúlya, vagy az, hogy hozzászoktam a balanszhoz. Ez a pálya tényleg arról szól, hogy megpróbáljuk kiegyensúlyozni a mérleget és kompromisszumokat kötni több helyen" - tette hozzá Hamilton, aki azért bízik abban, hogy szombatra feljavul a Mercedes.