Vágólapra másolva!
A Ferrari számára gyengén sikerült az F1-es Brit Nagydíj, a Scuderia két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz éppenhogy elcsípték a pontszerző helyeket. A futamot követően mindketten az elégedetlenségüket fejezték ki az autóval kapcsolatban.

A Ferrari pilótái - akik közül Leclerc egy héttel ezelőtt az Osztrák Nagydíjon dobogós volt - a negyedik és az ötödik helyről indulhattak az időmérőt követően, viszont a vasárnapi futamon már csak a kilencedik és a tizedik helyen értek célba.

az első etap során a Mercedes és a McLaren is nagyon gyors volt. A McLaren rendkívül gyors volt, de a lágyon George Russell is. Sikerült magam mögött tartani őt, aztán nem tudom, mi történt, nagyon korán kiálltunk a bokszba, de nem látom a teljes képet, szóval nem akarom túlságosan kommentálni ezt" - mondta Leclerc a futam után.

A Brit Nagydíj csalódástkeltően alakult a Ferrari számára Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

rendkívül nehéz volt konzisztensnek maradni ilyen körülmények között. Egyértelműen küszködtünk a kigyorsításokon hátszélben. Nem tudtunk a gázra lépni, emellett a keményebb gumi is megnehezítette a csatákat és mindent" - osztotta meg a tapasztalatait Sainz.

A formula.hu megírta, hogy Leclerc szerint a kocsi még mindig nagyon érzékeny a körülmények változására, a kedvezőtlen széljárás különösen megnehezíti az autó vezetését. A monacói versenyző bízik abban, hogy az istállónál tudják, miért szenvednek, és a szezon folyamán minél hamarabb megtalálják a megoldást az égető problémára.