Sainz szerint saját csapata rossz döntése hátráltatta az Osztrák Nagydíjon

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr gets ready for the first practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz szerint az Osztrák Nagydíjon hibát követett el a csapata, amikor egyszerre hívta ki a bokszba őt és Charles Leclerc-t a virtuális biztonsági autós szakaszban.

Sainz a negyedik helyen futott be a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, ám az időbüntetések után végül a hatodik pozícióba csúszott vissza. A vasárnapi futam során egy ideig még csapattársánál, Leclerc-él is gyorsabbnak tűnt, majd a virtuális biztonsági autó alatt a Ferrari úgy döntött, egyszerre hívja ki kereket cserélni a két pilótát.

Ez a húzás azonban nem sült el jól a spanyol számára, mert a pályán akkor kezdhettek el ismét hajtani a versenyzők, amikor Sainzra került a sor, aki emiatt több pozíciót is elvesztett, és csak Lando Norris mögé tudott visszatérni.

Carlos Sainzt hátráltatta a Ferrari döntése Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Az első és második etapban nagyon gyors voltam, nyilván a másodikban már hátráltatott az első kerékcsere, amikor Charles mögött pont a virtuális biztonsági autó végén álltam ki, hat-hét másodpercet és jó pár pozíciót veszítve, amit nem kellett volna. Emiatt aztán a közepeseken jobban kellett nyomnom, hogy megelőzzem őket és

írta meg a motorsport.com, hogyan értékelt a verseny után Sainz.

"Ki kell elemeznünk, hogy mit tehettünk volna másként, mert engem ez a kiállás egyértelműen hátráltatott.

Gondolom, a csapatnak jó oka volt mindkettőnket kihozni ott, mert ha nem, nem tudom, mi történt. A verseny előtt megegyeztünk, hogy csapatként igyekszünk előnyt kidolgozni a mögöttünk lévőkkel szemben, ezért nem akartunk egymással harcolni. Követtem is a tervet, bár elég komoly tempóm volt és elég kényelmesen megelőzhettem volna Charles-t. Kár, hogy a csapatmunkám után jött ez a kiállás és belekavart a versenyembe, nagy kár" - tette hozzá csalódottan a Ferrari spanyol pilótája.