Vágólapra másolva!
Mint ismert, halálos baleset történt Spában. Meghalt Dilano van 't Hoff 18 éves holland autóversenyző, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartottak a Forma-1-be igyekvő fiatalok között. Az MP Motorsport tehetsége a Formula Régiók Európa-bajnokság második Spa Fracorchamps-i futamán szenvedett végzetes balesetet. A tragikus baleset után többek között Max Verstappen és Fernando Alonso is megszólalt: valamit változtatni kell, mert ez így nem mehet tovább.

Több F1-es sztár is kifejtette a véleményét arról, hogy megint Spában történik ilyesmi, a pálya ugyanazon részén, ahol az ilyen esetek lassan megszokottá válnak.

„Nem tudom, hogy a pálya vagy a sebesség a gond... vagy a látási viszonyok. Szerintem a legnagyobb probléma a rossz látási viszonyok. Nem arról van szó, hogy nem tudunk esőben vezetni, amikor látjuk a sok piros zászlót és csúszást, ami frusztrálttá teszi a nézőket.

– magyarázta Fernando Alonso a Formula.hu beszámolója szerint.

Hozzátette, nem tudja, hogy Spában ez a probléma vagy sem, de például ha Monzában van egy autó az út közepén, azt nem látják ilyen körülmények között.

"Nem engedhetjük meg, hogy ilyen történjenek, a mainak kell az utolsó ilyennek lennie.

Nem tudom, vannak pályák, például Baku, ahol minden baleset után az úton leszünk. Mondjuk 120 km/h-nál van, ami nem gond, mert lehet látni, de 300 km/h-nál már nem" – tette hozzá a spanyol.

Max Verstappen változtatásokat sürget Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Max Verstappen inkább a körülményeket emelte ki, a holland a sprintfutam utáni sajtótájékoztatón kapott kérdést ezzel kapcsolatban:

„Ki kell elemeznünk ezeket a helyzeteket. Könnyű a pályát hibáztatni, de szerintem azt is meg kell nézni, hogy mennyire vizes volt most.

Egyértelmű, hogy meg kell vizsgálni dolgokat, hogy hogyan tudjuk megvédeni a pilótákat. Ugyanis szerintem ez a mai szükségtelen volt"

– mondta Verstappen arra utalva, hogy egyszerűen nem szabadott volna engedni a versenyzést ilyen körülmények között.