Vágólapra másolva!
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly éles kritikát fogalmazott meg az FIA-val szemben, és úgy véli, a szövetségnek megoldást kell találnia a pályahatárokkal kapcsolatos problémákra, mivel szerinte rendkívül zavaró volt mindenki számára, hogy az Osztrák Nagydíjon több köridőt is töröltek.

A múlt heti Osztrák Nagydíjon óriási káoszt okoztak a pályahatárok megsértéséért kiszabott szankciók, ugyanis nem csak az edzések és időmérők, hanem a futam során is rengeteg kört érvénytelenítettek a versenybírák. A csapatok, a pilóták, sőt a rajongók számára is zavaros volt ami Spielbergben történt, hiszen

a futam alatt megbüntetett 7 versenyző után még további 12 büntetést osztottak ki, ami miatt a végeredmény is csak órákkal a leintés után vált hivatalossá.

Pierre Gasly egyike volt azon pilótáknak, akiket a versenyt követően büntettek – így ő hiába futott be a 9. helyen, végül csak 10. lett az Osztrák Nagydíjon. A francia pilóta szerint az FIA-nak muszáj lenne megoldást találni a problémára.

– mondta Gasly.

Pierre Gasly szerint megoldást kell találni a pályahatárokkal kapcsolatos problémákra Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Jó eséllyel az Osztrák Nagydíj után változás állhat be, ugyanis az FIA összesen 1200 lehetséges szabálysértést elemzett, hogy megállapítsa, szükség van-e további büntetésekre. Ezek a hihetetlen számok azt mutatják, hogy a spielbergi pálya 9-es és 10-es kanyarja minden versenyző számára problémát okozott, emiatt a Nemzetközi Automobil Szövetség azt javasolta az osztrák pálya üzemeltetőinek, hogy az említett kanyarok kijárataira helyezzenek el sóderágyat, ezzel próbálva kezelni a problémát.