Kiderült, milyen időjárás várható a Magyar Nagydíjon

Forma-1, Magyar Nagydíj, Valtteri Bottas, Alfa Romeo
77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2022, Hungarian Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 28 to 31, 2022 on the Hungaroring, in Mogyorod, Hungary - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
Időjárási szempontból zavartalan futamra lehet számítani a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon: vasárnap napos, száraz idő várható, a hőmérséklet 30 Celsius-fok körül alakul - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

Kuntár Roland meteorológus előrejelzésében azt írta: a kilátások alapján a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki napján felhős idő valószínű, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap.

Hozzátette: változó - gyenge, illetve mérsékelt - intenzitású eső, záporeső kisebb-nagyobb megszakításokkal már reggeltől előfordulhat, kora estétől pedig növekszik a zivatar kialakulásának esélye is.

Szombat reggelre csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, ez követően napos idő várható, de a nap második felében egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és délutántól növekszik a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, tehát a Forma-1-es időmérő edzésen van némi esély csapadékra, de ennek valószínűsége elég kicsi.

Vasárnap napos, száraz idő várható, felhő is alig lesz az égen, így időjárási szempontból zavartalan futamra számíthatunk - írta.

Az előrejelzés szerint a légmozgás alapvetően mindhárom napon gyenge, mérsékelt lesz, mindössze zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet napról napra emelkedik: a csúcsérték pénteken 26, szombaton 28, vasárnap 30 Celsius-fok körül alakul.

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a Magyar Nagydíj nézőinek. A Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, amik 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra. A MÁV-HÉV járatait elsősorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják.