Vágólapra másolva!
Nyck de Vries, az AlphaTauri Forma-1-es csapat holland pilótája elveszítette az ülését és azonnal hatállyal távozik a csapattól, a helyét pedig a jövő hétvégi Magyar Nagydíjtól kezdődően Daniel Ricciardo veszi át. 

Miután rosszul indult a holland pilóta szezonja, már hetek óta folyamatosan mentek a találgatások Nyck de Vries jövőjével kapcsolatban. A RacingNews365 a holland pilótához közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy de Vriest azonnali hatállyal kirúgták, így már a Magyar Nagydíjon sem lesz ott a Hungaroringen.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az elmúlt hetekben kritizálta Vries teljesítményét, mivel a 2019-es Forma-2-es bajnok legjobb eredménye egy 12. helyezés a Monacói Nagydíjon.

Nyck de Vries (balra) távozik az AlphaTauritól Forrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Miután de Vries képtelen volt javítani a teljesítményén, Marko lehúzta a rolót, és úgy döntött, hogy felmenti a Mercedes korábbi tartalékpilótáját a versenyzői feladatok alól.

De Vries kirúgása után nem sokkal később

az AlphaTauri hivatalos közleményben tudatta, hogy Daniel Ricciardo veszi át a holland pilóta helyét a csapatban.

A 34 éves ausztrál versenyző kedden már Silverstone-ban vett részt a Pirelli gumitesztjén az RB19-es volánja mögött a Red Bull tartalékpilótájaként.

Daniel Ricciardo visszatér a Forma-1-be Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

„Nagy örömmel üdvözlöm Danielt újra a csapatnál.

Szeretném megköszönni Nycknek a Scuderia AlphaTaurinál töltött idő alatt nyújtott munkáját, és minden jót kívánok neki a jövőre nézve" – nyilatkozta Franz Tost, a Scuderia AlphaTauri csapatfőnöke.

A 34 éves pilóta 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Hispania színeiben, később a Toro Rosso, a Red Bull, a Renault, majd tavaly és tavalyelőtt a McLaren alkalmazottja volt.

Ricciardo jövő hétvégén már az istálló fiókcsapatának számító Alpha Tauri volánja mögött bizonyíthat. A pilóta 2014-ben megnyerte a hungaroringi versenyt.

De Vries tavaly Monzában, a Williamsnél rögtön egy kilencedik hellyel mutatkozott be a Forma-1-ben, de az idei tíz futamon egyetlen pontot sem szerzett.