Vágólapra másolva!
Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke visszafogott elvárásokat támaszt a Magyar Nagydíj elé, annak ellenére, hogy a Hungaroringen sorra kerülő Forma-1-es futam remek lehetőséget kínál a nehézségekből való kikecmergésre.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso korábban úgy érezte, hogy a Monacói Nagydíj az Aston Martin csapat egyik legjobb esélye a futamgyőzelemre. A Hungaroring a monacóihoz hasonló pálya jellegzetességeivel fekszik a csapat AMR23-as autójának, ugyanis a kör lassú és közepes sebességű kanyarokból áll.

Az Aston Martin az első tíz versenyen hat dobogós helyezést ért el, azonban a silverstone-i alakulat Ausztriában és Nagy-Britanniában nem nyújtott kiemelkedőt. A nagyobb leszorítóerővel rendelkező konfigurációhoz való visszatérés segíthet a csapat magyarországi kilátásain, de Mick Krack azt mondta realistának kell lenni, nem szabad álmodozni.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Megnézzük a pályát, és megnézzük az autónkat, hogyan kell beállítani.

– idézi a racingnews365.com az Aston Martin csapatfőnökét.

Bár az Aston Martin visszafogott várakozásokkal vágott neki a szezonnak, ez azóta megváltozott, tekintve a pályán mutatott versenyképességét.

„Ez a szép része a dolognak; az elvárások szintje a hat dobogós helyezéstől emelkedett.

Azt hiszem, bók, hogy ilyen elvárások vannak, ez azt mutatja, hogy eddig jó munkát végeztünk" – tette hozzá Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke.