Vágólapra másolva!
Nem mindennapi élményben lesz részük a rajongóknak a hétvégén sorra kerülő Festival of Speed rendezvényen. Az angliai Goodwoodban Mick Schumacher azzal tiszteleg majd édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher előtt, hogy az ő ikonikus Forma-1-es sisakját viseli majd.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher a hároméves kihagyás után 2010 és 2012 között a Mercedes színeiben versenyzett. Mick Schumacher a 2011-es W02-es autóval érkezik a Festival of Speedre, ráadásul édesapja 12 évvel ezelőtti sisakját és overallját viseli majd.

– idézi a racingnews365.com a német pilótát.

A német pilóta – aki jelenleg a Mercedes Forma–1-es csapatának tartalékpilótája – szombaton és vasárnap is részt vesz majd a futamokon, az utolsó körét pedig azzal a 2021-es W12-essel teszi majd meg, amellyel Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a konstruktőri bajnoki címet szerezte meg.

A goodwoodi Festival of Speed minden évben a motorsport-őrültek egyik kiemelt eseménye, ahol a jelenkor gépcsodáitól kezdve számos történelmi versenyautó – köztük F1-es torpedókkal – tiszteletét teszi. A legendás versenyhelyszínen egy erre a célra kialakított szakaszon egyesek még meg is mérkőznek egymással, pontosabban a stopperrel, a fesztivál nagyrészt azonban nem a küzdelemről, hanem a felvonulásról és a szórakozásról szól.