Hamilton bukásáról szólt az Osztrák Nagydíj sprintfutamának időmérője

Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton competes during the sprint shootout at the Red Bull race track in Spielberg, Austria on July 1, 2023, ahead of the Austrian Formula One Grand Prix. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően Max Verstappen nagyon simán nyerte meg az Osztrák Nagydíj sprintfutamának időmérőjét.

Az Azeri Nagydíj után a szezon második sprintfutamát rendezik szombat délután Spielbergben, a Red Bull Ringen. Az osztrák pályán és környékén kora délelőttig szakadt az eső, de a sprintfutam déli időmérőjére már jobbára felszáradt a pálya. A versenyzők többsége így lágy keveréket választott, néhányan tartottak csak ki a közepes abroncsok mellett, ők viszont egy kör után szinte kivétel nélkül kimentek cserélni.

A kvalifikáció első etapját rögtön meg is nyerte a vb-címvédő Max Verstappen, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a Mercedes azonban rosszul taktikázott, a brit beragadt a forgalomba és nem is jutott tovább a Q1-ből.

A ferrari versenyzője, Charles Leclerc viszont hihettelenül szerencsés volt, és egyetlen ezreddel megelőzte a kínai Zsut.

A Q2-ben ugyancsak Verstappen dominált, a Mercedes pedig tovább szenvedett: George Russell is kiesett, akinek a fékhidraulikájával adódtak gondot. Leclerc megint az utolsó pillanatig kivárt, és a legvégén csusszant be az első tízbe, azaz a Q3-ba.

Ahol Verstappen annyiszor verte meg a mezőnyt, ahány gyors kört ment. Pedig a meglepetésemberek, mint Esteban Ocon, Kevin Magnussen vagy Lando Norris nagyon próbálkoztak, de végül - részben - helyreállt a "rend": Verstappen simán nyert, 1:04.4-es ideje nagyon közel volt a pénteki időmérőn futott győztes idejéhez. Második lett csapattársa, Sergi Pérez lett, míg Lando Norris a McLarennel a harmadik helyre ért oda.