Felfedte lapjait a Pirelli, ilyen gumileosztás lesz a következő két futamon

F1 Belgian Grand Prix 2023 1 auto belgian belgium cars championships eau rogue fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world tires tyre tyres Pirelli Belgian Grand Prix Spa-Francorchamps July 30 2023 Jakub Porzycki/Nur
Pirelli tyres after the Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps in Spa, Belgium on July 30, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A FIA és a Pirelli döntése alapján Monzában is a Hungaroringen sikerrel bemutatott gumihasználati szabályokat fogják alkalmazni.

Az F1 és a hivatalos abroncsszállító az Olasz Nagydíjat követően fog dönteni arról, hogy a két futam - a magyar és az olasz - alapján jövőre a teljes szezonra bevezetik-e az Alternatív Abroncsválasztás (ATA) névre keresztelt megoldást. Ennek értelmében a csapatok nem 13, hanem csak 11 szett gumit kapnak, az időmérőn pedig a három etapban kötelező egy-egy kemény, intermediate és lágy szettet feltenni az autókra.

A Magyar Nagydíjon sikerrel debütált az ATA, a FIA, a Pirelli és ami a legfontosabb, a versenyzők véleménye is pozitív volt a változtatásokról. Az új abroncsszabály második tesztje a nyári szünetet követő második versenyen, Monzában lesz, ahol a Hungaroringen használt C3, C4, C5 keverékekkel megegyező abroncsokat kapnak majd a csapatok.

Ugyanakkor a nyári szünetet követő első futamon, Zandvoortban C1, C2 és C3 keverékeken kell megpróbálni legyőzni a híresen gumigyilkos pályát.