Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a káosz Lewis Hamilton szerződéshosszabbításával kapcsolatban, a találgatások pedig már ott tartanak, hogy a hétszeres világbajnokot a Ferrarival boronálták össze. Az olasz istálló csapatfőnöke, Frederic Vassuer most reagált ezekre a pletykákra.

Hónapok óta folynak a találgatások Lewis Hamilton jövőjét illetően, hiszen a hétszeres világbajnok még nem hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel, ám várhatóan marad a csapatnál. Ám Hamilton jövőjét illetően beindult találgatások, sőt a múlt héten már olyan pletykák merültek fel, hogy a Ferrari megkereste Hamiltont, de a brit pilóta visszautasította a maranellóiakat. Erre reagált a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur az olasz La Gazzetta Dello Sportnak.

– mondta Vassuer, majd arról is beszélt, hogy Carlos Sainzot vagy Charles Leclercet cserélné-e le a jövőben.

Lewis Hamiltont szívesen látná a Ferrarinál Frederic Vasseur Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

"Nem akarom őt összehasonlítani a saját pilótáinkkal, ennek semmi értelme. De egy ilyen csúcspilóta nem csupán a vezetése miatt, hanem a műszaki és stratégiai segítséget is jelentene a mérnököknek. Ha van egy Hamiltonod, egy Max Verstappened vagy egy Leclerced, akkor minden egyszerűbb. Mindenki, aki az F1-ben dolgozik, szenvedélyesen imádja a versenyzést: szeretnek bajnokokkal dolgozni" - fogalmazott Vassuer.

A francia szakember azonban leszögezte, hogy értékeli a Ferrri jelenlegi pilótáinak teljesítményét, hozzátéve, hogy tárgyalnak arról, hogy 2024-ben meghosszabbítják Sainz és Leclerc szerződését.