Vágólapra másolva!
Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack úgy véli, hogy a Forma-1-nek és az FIA-nak óvatosnak kell lennie az új csapatok kiválasztási folyamata során.

Az új csapatok kiválasztási folyamata jelenleg is zajlik, Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke megerősítette, hogy a következő négy-hat hétben megszületik a döntés. Az irányító testület öt lehetséges csapatot is elemez, azonban az már biztosnak tűnik, hogy a meglévő tíz istálló mellé még két új csapat érkezik.

Az új csapatok érkezése feldühített néhány jelenlegi Forma-1-es csapatot. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint minden nevezésnek "gyarapodó" elemet kell mutatnia. Ezt Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke is megerősítette, aki szerint egyáltalán nem érv, hogy egy csapat csupán a nemzetiség miatt csatlakozhasson.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack egy másik tényezőre is rámutatott.

Mi nem igazán veszünk részt benne, ezért úgy kell elfogadnunk, ahogy van" – idézi a RacingNews365 az Aston Martin csapatfőnökét.

Az F1 legutóbb a 2010-es szezonban fogadott be több új csapatot, amikor a Lotus, a Virgin Racing és a Hispania Racing csatlakozott a rajtrácshoz.

Egyik csapat sem húzta túl sokáig, ugyanis a Hispania 2012-ig, a Lotus pedig Caterhamre változtatta a nevét, mielőtt a 2014-es szezon végén távozott.

A Virgin Racing 2011 és 2014 között különböző tulajdonosváltásokon ment keresztül, majd 2016 végén "Manor" néven elhagyta a Forma-1-et.