A Red Bull főnöke szerint rengeteg munka vár még rájuk a szezon második felében

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, vasárnap, Red Bull, trófea
Christian Horner, Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing celebrate with the team after the Formula 1 Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps in Spa, Belgium on July 30, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing tökéletes szezonkezdetet tudhat maga mögött, és tíz nagydíjjal a szezon vége előtt szinte biztosra vehető, hogy Max Verstappen megszerzi a harmadik világbajnoki címét. Csapata pedig újra a legjobb lehet a konstruktőrök között. Mindezek ellenére a színfalak mögött nem annyira nyugodt a helyzet, a Red Bullnál senki sem dőlhet hátra - legalábbis Christian Horner csapatfőnök szerint. 

"A kihívások mindig mások. Amikor te vagy az üldöző, akkor ismered a célpontot, mert ott van előtted, tudod, hogy mire kell koncentrálnod. Amikor viszont üldözötté válsz, az egy teljesen másfajta nyomás, hiszen nemcsak a versenyzőinket, hanem az összes munkatársunkat, szponzorunkat is üldözik, ami egy újabb teher. Nyilvánvaló, hogy eljutni a csúcsra egy dolog, ott maradni viszont egy másik feladat. Úgy gondolom, hogy a csapaton belüli szellemiség, a kultúra hosszú ideje rendkívüli erőt és mélységet ad a munkánknak, ami nem elhanyagolható ebben a műfajban."

Horner a GP Blognak arról is beszélt, hogy ebben a kiélezett versenyhelyzetben nem engedhetik meg maguknak, hogy hibázzanak:

"Versenyről versenyre, edzésről edzésre koncentrálnunk, így lehet megtartani a fókuszt. Senki sem hagyja kibillenteni a figyelmét. Ez egy hosszú bajnokság, amiben a kulisszák mögött is rengeteg minden zajlik."