Eldőlt Charles Leclerc jövője a Ferrarinál

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, szombat, Charles Leclerc, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc climbs into his car for the third practice session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 22, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Megnyugodthatnak Charles Leclerc rajongói, ugyanis olasz lapértesüléek szerint a monacói jövője eldőlt, a sztárpilóta marad a Ferrarinál.

A Motorsport az olasz funoanalisitecnica.com hírére hivatkozva arról ír, hogy Charles Leclerc hosszú távú jövője már el is dőlt - monacói versenyzőnek 2024 végéig volt érvényes a szerződése a Ferrarival -, a portál szerint már meg is hosszabbította a szerződését a Scuderiával a sajtóban a Mercedesszel is összeboronált versenyző.

Leclerc a cikk szerint 2+1 évvel hosszabbított, azaz az új kontraktusa 2026 végéig lesz érvényes, valamint opcióval fognak rendelkezni a 2027-re való hosszabbításra – 2027-ben Leclerc 30 éves lesz.

Charles Leclerc marad a Ferrarinál Forrás: AFP/Ferenc Isza

Carlos Sainz szerződése is 2024 végéig él, ám ő még nem hosszabbított a portál szerint. A spanyol pilóta ugyanolyan feltételeket szeretne, mint Leclerc, ám valószínűleg ezt nem fogja megkapni.

A spanyol versenyző hosszabbítása már tehát közel sem biztos,

és azonnal elindultak a pletykák, hogy az Alpine-nál is lehet esélye.