Vágólapra másolva!
Megműtötték a törött csuklóját Daniel Ricciardónak, a Forma-1-es Alpha Tauri istálló ausztrál versenyzőjének, aki határozatlan ideig nem ülhet vissza a versenyautóba és csapatának közlése szerint a továbbiakban is az új-zélandi Liam Lawson helyettesíti majd.

A 34 éves Ricciardo a múlt hétvégi Holland Nagydíj második szabadedzésén ütközött a falnak és a balesetben eltört a csuklója, ennek következtében a forduló további programján már nem tudott részt venni. Az ausztrál versenyzőt vasárnap Barcelonában műtötték meg, Zandvoortban az időmérő edzésen és a futamon is Lawson helyettesítette.

Ricciardót megműtötték, de hosszú kihagyás vár rá Forrás: AFP/John Thys

Az Alpha Tauri hétfőn közölte, hogy Ricciardo műtétje jól sikerült és a versenyző megkezdheti a rehabilitációt. A 21 esztendős Lawson a bemutatkozó F1-es viadalán 13. lett, miközben csapattársa, a japán Cunoda Juki csak a 16. helyen zárt a változó időjárási körülmények között lezajlott és piros zászlóval félbe is szakított futamon.

- írta az Alpha Tauri.

Ricciardo féléves kihagyás után, a július végi Magyar Nagydíjon tért vissza az F1-es mezőnybe, miután a menesztett holland Nyck de Vries helyét vette át az Alpha Taurinál.