Vágólapra másolva!
A monzai a versenynaptár leggyorsabb pályája, így a csapatok speciális beállításokkal készülnek a hétvégére, ám a Ferrai emellett speciális festéssel és overallokkal látogat majd el a hazai futamra.

A kiábrándító holland hétvége után a Ferrari rögtön javíthat, hiszen a zandvoorti nagydíjat szünet nélkül követi a monzai futam, ami az olasz istálló hazai versenye. Ennek apropóján a Ferrari bemutatta azokat az egyedi versenyruhákat, amikben Charles Leclerc és Carlos Sainz fog versenyezni az idén már 101 éves monzai pályán. Az overall három színt tartalmaz: felül piros, alul fekete, deréktájon egy sárga sávval, amin klasszikus írásmóddal olvasható a Ferrari neve. Az overall ujjainak egyik oldala szintén sárga.

Tavaly az Olasz Nagydíjon, ahol a Ferrari fennállása 75. évfordulóját ünnepelte, a két pilóta teljesen citromsárga ruházatban versenyzett, és azon alkalomkor az autó is különleges festést kapott.

A Racingnews365 információi szerint az autó is különleges festést fog kapni a hétvégére, amellyel a Le Mans-i siker előtt a tisztelegne a csapat.

Mint ismert, a Ferrari 50 év után rögtön egy győzelemmel tért vissza a Le Mans-i 24 órás verseny elitjébe, Anitonio Giovinazzi, James Calado és Alessandro Pier Guidi jóvoltából. Ez volt az olaszok első sikere 1965 óta.