Vágólapra másolva!
A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen elárulta, hogy mélyen érintette honfitársa, Dilano van 't Hoff halálos balesete, ami néhány héttel a Belga Nagydíj előtt történt.

A 18 esztendős versenyző a Formula Reagional European sorozat esős spái versenyén veszítette életét, miután autóját oldalról telibe találta egy ellenfele a Raidillon után, a Kemmel-egyenesben. A kétszeres világbajnok a holland motorsport magazinnak, a Formula.nl-nek adott interjújában osztotta meg gondolatait, és elárulta, hogy érzékenyen érintette őt a tragédia.

"Amikor érkezett a hír Dilano balesetéről, kiraktam egy üzenetet a közösségi médiában. Pillanatokkal később láttam, hogy Dilano testvére reagált a bejegyzésem alatt, és azt írta: "Max, te voltál a példaképe. Köszönöm a bejegyzésed!"

Ez a reakció kiváltott belőlem valamit. Aztán rögtön a családomra kezdtem gondolni. Majd ilyenkor eszébe jut az embernek, hogy „basszus, ha ez velem történt volna, akkor mi lett volna velük és csak arra tudtam gondolni, hogy b*ssza meg..."

Max Verstappent nagyon megérintette a spái halálos baleset Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

– választolta arra a kérdésre, hogy a baleset miatt másképp állt-e hozzá a versenyzéshez Belgiumban, majd így folytatta:

„Tudom, milyen voltam, amikor a Forma-3-ban vezettem. Nem volt bennem félelem. Most sincs, viszont többet gondolok a manővereim lehetséges következményeire. Hogy mi történne, ha... Akkoriban az ember nem gondolkodott ezen, pusztán ösztönből vezetett. Most nem Dilanóról beszélek, hiszen őt valaki más találta el... De alapvetően juniorversenyzőként vadabb kockázatokat vállalsz, mint idősebb korban" - mondta Verstappen.