A McLarennél biztosak benne, hogy megtalálták a jövő F1-es világbajnokát

Forma-1, Belga Nagydíj 2023, péntek, Oscar Piastri
Oscar Piastri of McLaren F1 Team drive his single-seater during free practice of Belgian GP, 13th round of FIA Formula 1 World Championship in Spa-Francorchamps Circuit, Stavelot, Vallonia, Belgium, 28/07/23 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto) (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Andrea Stella szerint Oscar Piastri mind fejben, mind fizikálisan, mind nyers tehetségben magas szinten áll, így a jövő világbajnoka lehet.

Volt korábban jó néhány kimagasló tehetség a Forma-1-ben, akik meglehetősen hamar elbuktak, elég csak megemlíteni Stoffel Vandoorne-t, aki a McLarennél eltöltött két éve után meglehetősen szürkén távozott a sportágból.

Úgy tűnik azonban, hogy a wokingiak másik nagy tehetsége, Oscar Piastri nem követi elődje sorsát, hiszen az ausztrál hétről hétre bizonyítja, hogy képes minden területen kimagasló szintet nyújtani.

Ezt pedig most a McLaren csapatvezetője, Andrea Stella is megerősítette - írja a Motorsport.

Oscar Piastri hatalmas tehetség Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Azoknak a versenyzőknek, akikben megvan a potenciál arra, hogy igazi világbajnoki alapanyaggá váljanak, természetes sebességgel kell rendelkezniük, amit rögtön láthatunk is" – fejtette ki a véleményét Stella Piastrira utalva. - Aztán rendelkezniük kell a mentális felkészültséggel és a képességgel, hogy kihasználják a tehetségüket" – folytatta a csapatvezető. „Ezt pedig

Ezt rögtön a teszteken, majd a szezon első futamain is láttuk" – zárta le a gondolatait az 52 éves McLaren-vezető.