Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Max Verstappen évi 50 millió font feletti összeget tehet zsebre a szezon végén, miközben Lewis Hamilton hatalmas összegekről marad le.

Max Verstappen a lehető legjobb úton halad afelé, hogy megszerezze harmadik világbajnoki címét, hiszen a szezon felénél már 125 pontos előnnyel vezet csapattársa, Sergio Perez előtt. A Red Bull versenyzője a a 2021-es világbajnoki címéért 12 millió fontos bónuszt kapott, vagyis az újabb siker hatalmas bónusszal járhat a holland pilótának.

Max Verstappen egyre közelebb a harmadik világbajnoki címe felé Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A motorsport.com beszámolója szerint Verstappen jelenlegi alapfizetése évi 43 millió font (19,3 milliárd forint), így az újabb világbajnoki címmel borítékolható, hogy több mint 50 millió fontot fog zsebre tenni. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ezzel szemben hatalmasat bukhat, mivel az Express szerint 15 millió fontos (6,7 milliárd forintos) bónusz szerepel a szerződésében, ami csak abban az esetben aktiválódik, ha világbajnok lesz, ám ettől már két év óta elképesztően messze van a brit sztárversenyző.