Vágólapra másolva!
A brazil versenyző jogi csapata levelet küldött Felipe Massának, melyben tudatták vele, hogy értesítést küldtek a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és a Forma–1-nek arról, hogy pert fognak indítani az állítólagos „összeesküvés" miatt, amely aláásta a pilóta bajnoki esélyeit.

A Ferrari korábbi versenyzője szinte sokkolta a közvéleményt, amikor bejelentette, hogy felül akarja vizsgálni, milyen lehetőségei vannak a 2008-as idény végeredményének megváltoztatására, miután kiderült, hogy Bernie Ecclestone és az FIA akkori elnöke, Max Mosley már az idény vége előtt tudott a szingapúri „Crashgate"-ről, de a nagyobb botrány elkerülése érdekében inkább hallgattak róla - derült ki a motorsport.com oldaláról.

Massa jogi csapata levelet küldött az érintett szervezeteknek, melyben felhívják a figyelmüket arra, hogy bírósági eljárást kezdeményezhetnek ellenük.

Massa szerint elvették tőle a vb-címet Forrás: AFP/Mark Ralston

A dokumentum emellett azt is kifejti, hogy a korábbi pilótának vannak ügyvédei az Egyesült Királyságban, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Svájcban és Franciaországban is. A vád lényege pedig az, hogy Massa az FIA és a FOM összeesküvésének áldozata lett, a két szervezet pedig szándékosan nem lépett semmit, hiába voltak már tudatában a történteknek.

Emellett a levél „szabályszegésről" is beszél, mivel nem az FIA regulái és a Nemzetközi Sportkódex alapján jártak el akkoriban, ez pedig sérti a sport integritását. Ráadásul Massa védőügyvédei szerint az FIA és a FOM cselekedeti pénzügyileg is megkárosították a versenyzőt, és több tízmillió eurót, illetve további bónuszokat veszített miattuk.

A Ferrari 2008 óta nem tudott bajnoki címet nyerni, a korábbi elnökük szerint pedig a márka alapítója nem elégedett volna meg a mostani helyzettel.