Vágólapra másolva!
A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc számára az év elején fájdalmas volt szembesülni a valósággal, ám továbbra is meg van győződve arról, hogy csapatával a helyes irányba tartanak.

Az idei F1-szezont jó hangulatban, bizakodva várták a végső győzelemre is esélyesnek tartott Ferrarinál, ám az olaszok 12 futam után győzelem nélkül állnak, és a dobogóra is csak háromszor kerültek fel. Leclerc-t a 2020-as idénykezdésre emlékezteti az idei halvány teljesítmény, amikor nyeretlenül zárták a szezont, a konstruktőri hatodik helyen.

"Képesnek kell lenned elfogadni ezt. Személy szerint nekem sikerült. Kicsit olyan volt, mint 2020.

Három éve is egyből tudtuk, hogy az eredmények nem olyanok lesznek, mint vártuk" -

utalt a monacói a Ferrari elmúlt 40 évének legmélyebb pontját jelentő szezonjára, majd arról is beszélt, miként lehet továbblépni egy ilyen kudarc után.

Charles Leclerc és a Ferrari számára kudarcokkal indult a 2023-as idény Forrás: NurPhoto via AFP/Danilo Di Giovanni/NurPhoto/Danilo Di Giovanni

"Vannak nehéz pillanatok, és ezeknél a legfontosabb szempont az lesz, hogy legyen egy egyértelmű irány, ami felé haladva dolgozol, mert nagyon könnyű eltévedni. Amikor ilyen helyzetben találod magad, annak sosem egyetlen oka van.

írta meg az M4 Sport, hogyan vélekedett a helyzetről a 25 éves pilóta, aki szerint a talpra álláshoz idő és türelem kell.

"2020-hoz képest jobbak a megérzéseim. Meggyőződésem, hogy a helyes irányba tartunk. Mindenki egy irányba húz. Az ellenfeleink is fejlődnek, szóval nem könnyű visszatérni, de a célunk még mindig az, hogy a lehető leghamarabb visszatérjünk az élre.

de előreléptünk, és fogunk is még, hiszen az út, ami visszavisz minket a Red Bull szintjére, még mindig hosszú előttünk" - tette hozzá Leclerc.