Óriási változás jön, új motorszállítóra vált a Forma-1-es csapat

F1 2023 Spanish Grand Prix 2023 Motorsport Formula 1 Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona - Catalunya Catalonia Montmelo fia Nico Hulkenberg Yuki Tsunoda Haas F1 Team Scuderia AlphaTauri MoneyGram Haas F1 Team VF-23 Ferrari Japan Scuderia Alpha Tauri -
27 Nico Hulkenberg of Germany, MoneyGram Haas F1 Team, VF-23 Ferrari, action 22 Yuki Tsunoda of Japan, Scuderia Alpha Tauri - Orlen, AT04 - Honda RBPT, action during the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship from 1st to 4th of June, 2023 on the Circuit de Barcelona - Catalunya, in Montmelo, Spain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Forma-1-es Haas csapatánál 2024-től Alfa Romeo-motorra váltanak.

Tavaly ősszel jelentette be az Audi, hogy három lépcsőben a Sauber csapatának többségi tulajdonosa lesz, és a megjelenésük egyben a jelenlegi névadó szponzor, az Alfa Romeo távozását is magával vonja.

Olasz sajtóhírek szerint az Alfa Romeo nem tűnik el a Forma-1-ből, hanem a Haas révén marad a száguldó cirkuszban, ám nem a csapatnak, hanem az erőforrásának fog új nevet biztosítani. Az M4 Sport megírta, hogy hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, de

a Haas által használt Ferrari-motort Alfa Romeo-motorra keresztelik át jövőre.

A motorok átcímkézése egyébként nem számít újdonságnak az F1-ben. A Red Bull tavaly még a Honda-motorokat használta a Red Bull Powertrains logója alatt, 2016-ban pedig a Renault erőforrásának adták a TAG Heuer elnevezést.