"Megugrott a vérnyomásom": Alonso nagyon felidegesítette a Red Bull tanácsadóját

F1 Grand Prix of Spain - Qualifying Formula 1 Formula 1 Pirelli GP of Spain motorsport Barcelona Catalunya Circuit sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal F1
Helmut Marko during the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Circuit de Barcelona Catalunya, in Barcelona, on 21th May 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Holland Nagydíjon hazai közönség előtt győzött Max Verstappen, de a Red Bull pilótáját a második helyen befutó Fernado Alonso megszorongatta. Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko később elismerte, hogy nagyon stresszes volt a verseny miatt.

A 80 éves szakember számára a verseny legstresszesebb pillanata a piros zászló után, az újraindításkor jött el, ugyanis Marko szerint egyedül akkor veszélyeztették komolyan Verstappen győzelmét.

"Ez a verseny nagyon stresszes volt, nekem legalábbis biztosan. Különösen az újraindítást követő pillanatok, amikor Fernando Alonso közvetlenül mögöttünk volt. Maxnak kicsit több időre volt szüksége a közepes gumik megfelelő felmelegítésére, mint Alonsónak és az Aston Martinnak.

emlékezett vissza az eseményekre Marko.

Helmut Marko számára nagyon stresszes volt a legutóbbi futam Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Max azonban nem idegeskedte el a helyzetet, és amint felmelegedtek a gumijai, ismét irányítása alatt tartotta a versenyt" - írta meg a motorsport.com, mit mondott a Red Bull 80 éves tanácsadója, aki nem bánja, hogy Verstappen hamarosan felülmúlhatja Vettel rekordját, és meglehet a sorozatban 10. F1-es győzelme.