Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint jelenleg verhetetlen a Red Bull, ám úgy gondolja, hogy Max Verstappennek sokkal nehezebb dolga lenne, ha ő lenne a csapattársa, nem pedig Sergio Pérez.

A Red Bull óriási fölénnyel uralja az idei szezont, az első 12 versenyt egyaránt megnyerte. A 12 futamból 10-en a harmadik világbajnoki címe felé tartó Max Verstappen győzött, aki Sergio Pérez remek idénykezdete után alaposan maga mögött hagyta csapattársát. A mexikói pilóta az idény elején két győzelmet aratott, azóta viszont alaposan visszaesett - a Belga Nagydíjon 22 másodperces hátránnyal végzett a holland klasszis mögött.

A harmadik helyért folyó harcban nagy versenyben van Lewis Hamilton a Mercedesszel, legfőbb riválisa az Aston Martin veterán sztárja, a 42 éves Fernando Alonso. A hétszeres világbajnok brit szerint a Red Bull fölénye megkérdőjelezhetetlen,

ám azt mondta, hogy Verstappennek jóval nehezebb dolga lenne, ha ő lenne a csapattársa, nem pedig Pérez.

Lewis Hamilton a legutóbbi nyilatkozatában odaszúrt egyet Sergio Péreznek Forrás: AFP/Ben Stansall

"Pillanatnyilag képtelenség legyőzni a Red Bullt, kivéve ha nem érnek célba. Nyolc tized és egy másodperc közötti különbséggel gyorsabbak körönként mindenkinél. Ez van, nem tudok mit tenni ez ellen. Szeretnék-e olyan gyors lenni, mint ők? Természetesen.

írta meg a formula.hu, mit nyilatkozott Hamilton, aki alaposan odaszúrt Péreznek.

A 38 éves brit a Belga Nagydíjon lemaradt a dobogóról, a vb-pontversenyben pedig szintén a negyedik helyen áll, egy ponttal lemaradva Alonso mögött.