Hakkinen szerint ezért jobbak nála a mai F1-es pilóták

Mika Hakkinen
Mika Hakkinen before the qualifying ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 19, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint a mai Forma-1-es pilóták jobbak és felkészültebbek annál, mint amilyen ő volt annak idején.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher legnagyobb ellenfele volt az ezredforduló környékén a finn versenyző, aki kétszer is elhódította a vb-címet a Ferrari legendás német pilótája elől. Hakkinen szerint az F1 azóta rengeteget változott, és a mostani generáció versenyzőit jobbnak tartja annál, mint amilyen ő valaha is volt pályafutása során.

"Ha visszatekintek a pályafutásomra és megnézem a következő generációkat, akik megérkeztek az F1-be, ők mind jobb versenyzők, mint én voltam. Sokkal nagyobb a tudásuk.

írta meg a formula.hu, mivel indokolta álláspontját Hakkinen, aki nem tudott konkrét választ adni arra, hogy jelenleg ki tudná legyőzni a Red Bull holland sztárját, a harmadik vb-győzelme felé robogó Max Verstappent.

Mika Hakkinen szerint a mai F1-es pilóták felkészültebbek és profibbak Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Lewis nyilvánvalóan egy nagyszerű világbajnok, aki fantasztikus munkát végzett az évek során. George Russell kétségkívül egy hihetetlen, keményen dolgozó fiatal pilóta. Lando Norris, Oscar Piastri - rájuk azt mondanám, ők most kifejezetten érdekesek, mert egymás ellen harcolnak, a határon mennek.

Ez egy roppant érdekes párosítás lehet. De hogy konkrétan megválaszoljam a kérdést: nem tudom!" -

mondta tanácstalanul a finn legenda.