Ricciardo aggódhat, megszólaltak a jövőjéről a Red Bullnál

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, Daniel Ricciardo
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Daniel Ricciardo of AlphaTauri before the third practice ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 22, 2023. Arpad Kurucz / Anadolu Agency (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull vezetői elmondták, milyen esélyei vannak Daniel Ricciardónak arra, hogy a jövőben átvegye Sergio Pérez helyét a csapatnál.

Daniel Ricciardo a kirúgott Nyck de Vries helyét vette át nemrég az AlphaTaurinál, azonban az ausztrál csak ugródeszkának tekinti a Red Bull B-csapatát, mert az a célja, hogy Sergio Pérez helyett ő lehessen Max Verstappen csapattársa a jövőben.

Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko így vélekedett a helyzetről:

Világos, hogy ennek részeként le kellene győznie Cunodát. Aztán ott van nekünk Liam Lawson, aki remekül teljesít Japánban" - egyértelműsítette a helyzetet 80 éves szakember, miszerint házon belül akarják megoldani a kérdést.

Daniel Ricciardo jelenleg az AlphaTauri versenyzője Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Christian Horner csapatfőnök szerint Ricciardo ugyan esélyes a Red Bull ülésére, azonban egyelőre az AlphaTaurinál sincs betonbiztos helye.

"Ricciardo nem azért van itt újra, hogy hosszú távon, öt éven keresztül az AlphaTaurival versenyezzen. Ezt látja a leggyorsabb útnak a versenyképes ülés felé. És világos, mi a célja: 2025-ben a Red Bullnál akar versenyezni, ha újra lesz szabad ülésünk.

írta meg az M4 Sport, hogyan vélekedett a helyzetről Horner.