Így akarja utolérni a Red Bull szintjét a Ferrari

Forma-1, Magyar Nagydíj 2023, szombat, Charles Leclerc, Ferrari
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc climbs into his car for the third practice session at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 22, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by Ferenc ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy már elsősorban a következő idényt tartják szem előtt, 2024-re pedig agresszív kocsit akarnak készíteni.

A 2022-es remek kezdés ellenére csak az idény első felében tudott futamokat nyerni a Ferrari, legutóbb a tavalyi Osztrák Nagydíjon nyert a Scuderia, eközben pedig csak a Mercedes volt képes arra, hogy megszakítsa a Red Bull döbbentes dominanciáját.

Frederic Vasseur csapatfőnök egyértelmű célja, hogy a Ferrari ismét a legjobbak közé kerüljön, és a követező idényben egy agresszív kocsit szeretnének készíteni.

A Ferrari újra a legjobbak közé akar kerülni Forrás: AFP/Ferenc Isza

"Erre a szezonra vonatkozóan július végén leállítottuk a fejlesztéseket a szélcsatornában, de vannak új alkatrészek, amiket már jóváhagytunk és amelyeken már dolgozunk - ezek Katarban vagy Austinban fognak megérkezni. A 2024-es kocsi kapcsán pedig még mindig a filozófiai koncepcióknál tartunk.

írta meg a motorsport.com, mit mondott a francia szakember a jövőbeli fejlesztésekről és célokról.

"Másképp kell gondolkoznunk, és olyan mozgásteret kell kialakítanunk, hogy a pilótáink úgy is nyomni tudják, hogy ne legyenek egyfolytában a határon" - tette hozzá Vasseur.