Vágólapra másolva!
Max Verstappen, a Red Bull kétszeres világbajnok Forma–1-es pilótája komoly bajba kerülhet, miután több szabályt is megszegett, amikor Franciaországban az autópályán egy Aston Martin Valkyrie típusú autóval száguldozott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a holland pilóta a napokban a Red Bull főmérnöke, az Adrian Newey által tervezett Aston Martin Valkyrie-rel száguldozott egy franciaországi autópályán.

A Nemzeti Sport a francia Nice Matin nevű napilapra hivatkozva azt írja, hogy a száguldozása során a holland pilóta több szabályt is megszegett, ezek következményeként pedig akár eljárást is indíthatnak ellene mások veszélyeztetése miatt.

Verstappen száguldozásáról a barátja, Mark Cox osztotta meg egy videót, amelyen jól látható, hogy

a Red Bull világbajnoka a megengedett 90 km/h-s sebességhatárnál jóval gyorsabban, 124 km/h-val száguld az alagútban Monaco felé.

Kiemelik, hogy a francia közlekedési szabályokkal ellentétben balra tart és nem sorol be a jobb oldali sávba, valamit egy fejhallatót is viselt vezetés közben.

Max Verstappen komoly bajba kerülhet Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Utóbbit amúgy maga az Aston Martin biztosítja, mivel a Valkyrie-nek az utastere a különleges kialakítása miatt olyan hangos, hogy a dobhártya megvédése érdekében ajánlott egy zajszűrős fejhallgató viselése.

A 2.7 millió eurót érő jármű gyártója arra is kitér, hogy az autó külső részén elhelyezett mikrofonoknak köszönhetően a sofőr ugyanúgy hallja a környezetét vezetés közben.

Igaz, az autó gyártója arra is kitér, hogy az autó külső részén elhelyezett mikrofonoknak köszönhetően a sofőr ugyanúgy hallja a környezetét vezetés közben.