Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Max Verstappen ugyan az elmúlt években sikert sikerre halmozott, és nagyon közel van a harmadik vb-címéhez, ám a holland pilóta elismerte, hogy a karrierje nem mindig volt felhőtlen, és olykor felteszi magának a kérdést, megéri-e ennyi áldozatot hozni azért, hogy ő legyen a legjobb.

Verstappen idén az eddigi tizenkét versenyből tízet megnyert, és egyre közelebb van harmadik világbajnoki címe felé. Nem volt azonban mindig ennyire sima a versenyzés a kétszeres világbajnok számára, különösen a 2018-as szezon, amikor hat balesetet szenvedett a szezon első hat futamán. Monacóban például a harmadik szabadedzésen, mindössze egy órával az időmérő kezdete előtt törte össze az autóját. Verstappen a holland De Telegraaf lapnak adott interjújában elárulta, hogy utóbbi karambol fordulópont volt a szezonjában.

„Soha nem tettem fel magamnak azt a kérdést, hogy vajon vagyok-e olyan jó, mint amilyennek hiszem. Vannak szerencsétlen pillanatok, ez így volt 2018 elejénis.

Az akkori vezetési stílusommal és az alakommal kapcsolatos hülye kérdések teljesen megőrjítettek" - árulta el Verstappen.

Max Verstappen magabiztosan halad harmadik vb-címe felé Forrás: AFP/John Thys

A holland pióta több alkalommal is nemtetszését fejezte ki a Forma-1 változásaival kapcsolatban, mint ahogy az egyre bővülő versenynaptárért sem rajong. A kétszeres világbajnok arról is beszélt, előfordul, hogy felteszi magának a kérdést, hogy vajon tényleg megéri

"Aggódom a sport miatt, amit mindig élveztem. Még mindig élvezem, de csak bizonyos mértékig. Nem vagyok teljesen ellene a változtatásnak, mint ahogyan azt egyesek állítják. De ezeknek a változtatásoknak a Forma-1 előnyére kellene történniük. Miért változtatunk a dolgokon, amikor jól működnek? Szerintem a tradicionális időmérő egy nagyszerű formátum, nem mindennek a pénz körül kell forognia. Az emberek talán azt gondolják, hogy "sok pénzt keres, miért panaszkodik ez a srác?", de itt a jólétről van szó, arról, hogy miképp éled meg a dolgokat, nem pedig arról, hogy mennyit keresel.

Úgy érzem, hogy túl sokat kell tennem, és ki kell hagynom olyan dolgokat, amiket szeretek csinálni, szóval olykor azt felteszem magamnak a kérdést: még mindig megéri?

Az utazás nem a legnagyobb probléma. Inkább az extra dolgokról van szó, amiket csinálnom kell. A versenyhétvégék csütörtöki napja nagyon hosszú tud lenni, függően attól, hol vagyunk, és a nagydíjakon kívül még sokat kell dolgozni a szimulátorban is. Egy évben például egy hónapot veszítek a marketing miatt. És egy bizonyos pillanatban az embernek egyszerűen már nincs kedve ehhez az egészhez" – mondta Verstappen.

A Red Bull sztárja arra a kérdésre, hogy szerződésének 2028-as lejárta előtt visszavonul-e, így válaszolt: "A dolgoknak nagyon rosszul kell alakulniuk, hogy ez megtörténjen".