Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Forma-1-es Ferrari csapat spanyol pilótája bízik benne, hogy a csapata a következő szezonban egy sokkal versenyképesebb autóval fog előrukkolni.

A nyári szünet óta Carlos Sainz az egyik legjobb formában lévő pilóta, hiszen a visszatérés óta már két pole-pozíciót és egy futamgyőzelmet is magáénak tudhat, ez idő alatt pedig csak a vb-pontvereseny éllovasa, a holland Max Verstappen szerzett nála több pontot.

Sainz a szezon elején bízott benne, hogy a Ferrari harcban lehet a világbajnoki címért, azonban a Red Bull elképesztő dominanciával uralja az idei szezont, és a szingapúri futam kivételével mindet megnyerte idén.

A spanyol pilótának azonban hatalmas önbizalmat adott a Szingapúri Nagydíj megnyerése, és bízik benne, hogy jövőre sokkal versenyképesebb autója lesz.

Vannak dolgok a beállítások terén, amiket át lehetne ültetni a következő évi autóba, de azt remélem, hogy az az autó teljesen más tulajdonságokkal bír majd, mint a mostani, ami egy új kezdetet jelenthet majd” – idézi a Racingnews365 a spanyol pilótát.

Carlos Sainz remek formában van Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A Ferrari az idei szezonban rengeteg problémával küszködött, pilótái a kanyarokban az autó kiszámíthatatlanságát emelték ki, mellette pedig a gumiabroncsok kezelésével is rendszeresen adódtak gondok.

Ez az idei autó bőven okozott nekünk fejtörést. Tény, hogy amikor egy körről van szó, a C5-ös gumikon és bizonyos pályákon nagyon gyors tud lenni. De az is tény, hogy sok versenyen, még Szingapúrban is, amikor nem volt semmi különleges a gumikopással, az abroncsok elfogyása mindig gyengeségként jelentkezett” – folytatta Carlos Sainz.

Azt remélem, hogy a 2024-es autó nagyobb tartományban tud működni, és több lehetőséget kínál arra, hogy ne csak bizonyos körülmények között lehessünk gyorsak, hanem a futamokon is” – tette hozzá a Ferrari spanyol pilótája, aki az idei szezonban 150 ponttal a vb-pontverseny ötödik helyén áll.