Horner beleőszült a Wolffal vívott csatába

Forma-1, Toto Wolff, Christian Horner, Abu-dzabi Nagydíj 2021, péntek
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talk in the team principals press conference ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing dominanciája megkérdőjelezhetetlen a Forma-1-ben, a csapat egyeduralkodóként robog a világbajnoki cím felé, nyoma sincs annak az izgalmas csatának, ami a 2021-es évadot jellemezte. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Corriere Della Serának adott interjújában emlékezett vissza a két évvel ezelőtti küzdelemre.

2021-ben az addig - 2014 óta - minden évben világbajnoki címet nyerő Mercedes versenytársra talált. A pályán és azon kívül is óriási küzdelem volt a két csapat között, Verstappen és Hamilton között csak az utolsó futam utolsó körében dőlt el a világbajnoki cím sorsa.

Toto Wolff és Christian Horner 2021 óta nem beszélt egymással Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

Christian Horner azt mondja, minden korábbinál kiélezettebb volt az a szezon:

"Azelőtt nem volt ősz hajszálam, és nézd meg most...

Nehéz volt, intenzív, sok minden történt a pályán és azon kívül is. Hihetetlen erőfeszítéseket tettünk a győzelemért."

A pályán kívüli csata emlékezetes: a Red Bull és a Mercedes is megpróbálta akadályozni a másik csapatot azzal, hogy panaszt tettek az FIA-nál vagy a versenyfelügyeletnél. Jó példa erre a 2021-es Silverstone-i Nagydíj, ahol Horner és Wolff is a versenyszervezőkhöz ment panaszkodni a nyitókörben Verstappen és Hamilton között bekövetkezett incidens miatt. A dolgok nem mindig voltak barátságosak a két csapatfőnök között. Két év telt el, Horner a kérdésre, hogy javult-e a kapcsolata Wolffal, így válaszolt:

"2021 óta nem láttam, úgyhogy minden rendben van."