Charles Leclerc elmagyarázta a szenvedése okát

auto-prix Horizontal
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (L) and Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc arrive for the first day of Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 23, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Idén sokkal szorosabb a Ferrari házon belüli csatája, mint az elmúlt szezonban, azaz Carlos Sainz jóval közelebb került Charles Leclerc-hez. Mindkét pilóta elmondta, mi lehet ennek az oka.

2021-ben fej fej mellett haladt a Ferrari két pilótája, ám 2022-ben Charles Leclerc nagy fölényben volt Carlos Sainzhoz képest. A monacói kettővel több győzelemmel, összesen 62-vel több ponttal zárta a szezont, így azt lehetett várni, hogy idén is érezhető lesz a különbség kettejük között. Ám a spanyol versenyző 2023-ban sokkal kiegyensúlyozottabbá vált, így ugyan kevesebb dobogója van Leclerc-nél, Sainz mégis előrébb áll az összetettben, és az időmérőkön sincsen meg az a lemaradása, ami tavaly volt.

„Igaz, hogy tavaly nagyon jó voltam az időmérőn, és

Szóval most már mindketten igazán jók vagyunk az időmérőn" – nyilatkozta Leclerc csütörtökön, a szingapúri versenyhétvége előtt.

Leclerc szerint nem ő esett vissza, hanem Sainz javult Forrás: AFP/Roslan Rahman

Az M4 Sport megírta, hogy

az időmérőkön az idei hétvégéken átlagban Sainz 0,080 másodperccel jobbnak bizonyult a monacóinál, miközben tavaly Leclerc volt 0,160 másodperces előnyben.

A versenytempó tekintetében pedig a körönkénti bő 0,1 másodperces hátrányból 0,007 másodperces előny lett Sainz javára.

„Egyértelműen jól éreztem magam az autóban az elmúlt pár versenyen. Igen, kezdjük jobban megérteni, és sikerül olyan állapotba hozni az autót az első szabadedzésen, ami magabiztossá tesz, és erre könnyebb építeni – mondta Sainz. – Idén úgy érzem,

Az előző két-három hétvégén sikerült mindent jobban összeraknom, és ez az eredményeken is látszik. A vezetés és a kényelemérzet szempontjából most már jó az autó, és remélhetőleg az év második felében sikerül kiegyensúlyozottabbnak lennem, több jó eredményt elérnem, jobb hétvégéket futnom, ahogy Zandvoortban és Monzában."

Carlos Sainz idén még jobb formába lendült Forrás: AFP/Roslan Rahman

„Most sokkal inkább egynek érzem magam az autóval, a szezon kezdete óta – folytatta a Ferrari spanyol pilótája. –

Az autóval viszont már az év kezdete óta egynek érzem magam, míg tavaly ez nem volt meg, és elég sok mindenen változtatnom kellett a vezetés szempontjából, alkalmazkodnom, egy kicsit az ízlésemhez hangolni az autót."