Ezért nem volt elégedett az időmérő meglepetésembere

Forma-1, Japán Nagydíj 2023, időmérő, top 3, Oscar Piastri, Max Verstappen, Lando Norris
McLaren's Australian driver Oscar Piastri (L), Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C) and McLaren's British driver Lando Norris pose after taking the pool in the qualifying session for the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 23, 2023. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Japán Nagydíj időmérő edzését Max Verstappen nyerte a két McLaren, Oscar Piastri és Lando Norris előtt. Lássuk, hogyan értékelte a kvalifikációt az első három helyről induló pilóta – ebből kiderül az is, hogy a harmadik Norris elégedettebb volt a második Piastrinál.

Max Verstappen a gyengébb szingapúri versenyhétvége után egyértelműen dominálta a szuzukai pénteket-szombatot, és kérdés nélkül szerezte meg karrierje 29. pole pozícióját.

„Először is köszönöm a helyi szurkolóknak, hogy ilyen szenvedélyesen támogatnak minket. Nagyszerű a hétvégénk eddig, határon tudtam autózni, nagyon jó érzés volt.

– mondta Verstappen az időmérő után, aki azon kicsit meglepődött, hogy milyen nagy (581 ezredes) előnnyel nyerte meg a kvalifikációt.

Oscar Piastri először végzett a legjobb kettő között egy Forma–1-es időmérőn, és a Belga Nagydíj sprintfutama után másodszor indulhat az első sorból. Az ausztrál pilóta mégsem felhőtlenül értékelte a történteket, hanem keresett kifogásolnivalót a köreiben.

„Az első [Q3-as] köröm jó volt, bár

Persze azért örülök a második helynek, ez egy jó hétvége eddig a csapatnak, jól működnek a fejlesztések. Sejtettük, hogy ez a pálya kedvez nekünk, jó, hogy meg is tudjuk ezt valósítani – nyilatkozta Piastri. – Rég rajtoltam utoljára ilyen elölről, hogy egy autó van csak előttem, de majd megpróbálom őt megelőzni."

Lando Norris ugyan kikapott a csapattársától 35 ezreddel, így is jó esélye van egy újabb dobogóra a vasárnapi futamon, és ő is ezt tűzte ki célul az időmérő után.

„Nagyon jó napot zártunk, kiváló munkát végzett Oscar és persze Max is.

– értékelt Norris. –

noha Maxot és a Red Bullt nyilvánvalóan nagyon nehéz lesz elcsípni. Mi viszont meg fogjuk próbálni."

Az 53 körös futam vasárnap, közép-európai idő szerint 7.00-kor rajtol a szuzukai pályán.