Vágólapra másolva!
Fernando Alonso az idei szezonban először nem szerzett pontot, azaz számára totális kudarccal zárult a Szingapúri Nagydíj. De a kétszeres világbajnok már tudja, mi a megoldás.

Minél előbb el kell felejteni a Szingapúrban történteket, vallja a spanyol legenda, és ez az egész Aston Martin csapatra érvényes lehet. Az angolok ugyanis már Monzában is szenvedtek, de ott még Fernando Alonso legalább behozta pontszerző helyre (9.) az egyik autót.

Szingapúrban viszont nem elég, hogy nyoma sem volt az Aston Martinra a szezon elején jellemző erőnek és gyorsaságnak, de még a csapat kanadai pilótája, Lance Stroll is összetörte magát, és nem tudott rajthoz állni. Alonso ezek után rémálomba illő versenyt futott, a célba érők közül utolsó, 15. lett.

Fernando Alonso hamarosan újra tud majd nevetni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Rettenetes volt. Ami rossz megtörténhetett, az meg is történt. Az egyetlen jó dolog, hogy talán mindent letudtunk egy hétvégén. Ezt a versenyt minél előbb el kell felejtenünk, az összes hibával, az elvétett kihajtóval, a lassú kerékcserével, a gyenge autóval" - mutatott irányt Alonso.

A 42 éves spanyol veterán még így is negyedik az összetett pontversenyben, de éppen a szingapúri betlinek köszönhetően tíz ponttal megelőzte a másik nagy öreg, Lewis Hamilton.