Vettel újra F1-es autót vezetett, majd tett egy nagy bejelentést

Red Bull Show Event Nurburgring 2023 Action Motorsport Nurburgring Personality 2023 SP Season 2023 Formula 1 23 Horizontal GAME PLAYER ATHLETE SEASON SPORT
September 9th, 2023, Nurburgring, Nurburg, Red Bull Show Event Nurburgring 2023, in the picture Sebastian Vettel in the Red Bull Formula 1 car on the Nordschleife. (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A tavaly visszavonult négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szombaton ismét Forma-1-es autóba ült a nürburgringi 12 órás futam hétvégéjén.

A Red Bull korábbi pilótája mintegy 30 ezer néző előtt vezethette újra a 2011-es autóját, amellyel 11 futamgyőzelmet aratott. A német klasszis ezúttal teljesen fenntartható üzemanyaggal körözött a legendás Nordschleifén, elmondása szerint pedig ugyanolyan érzés volt vezetni az RB7-est, mint korábban.

Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy az eseményen szintén lehetőséget kap majd Vettel korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo is, ám az ausztrál pilóta kéztörése miatt nem tudott részt venni a bemutatón, így helyette David Coulthard vezette a 2012-es RB8-as modellt.

A német versenyző az eseményen azt is elárulta, hogy két hét múlva a Japán Nagydíjon újra ott lesz a paddockban, a visszatérését pedig vélhetően már nagyon sokan várják, hiszen legutóbb a monacói futam hétvégéjén tűnt fel a bokszban. A Bild információi szerint egy projekt miatt fog Szuzukába látogatni, de hogy pontosan milyen célból azt egyelőre em tudni.