Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Japán Nagydíj vasárnapi futamán a McLaren pilótája, Lando Norris a második helyen ért célba a győztes Max Verstappen mögött. A brit versenyzőt a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Pérez alaposan felbosszantotta, amiért lassú tempójával akadályozta a pálya egyik szakaszán.

Újabb gyenge versenyen van túl a mexikói Sergio Pérez, ráadásul a Red Bull pilótája Charles Leclerc-t, Kevin Magnussent és Lando Norrist is megzavarta a vasárnapi futam során. A Haas dán versenyzőjével történt balesete után a virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, melyen Norris utolérte, ám megelőzni nem merte a nagyon lassú Pérezt. A Japán Nagydíj második helyezettje a futam után azt mondta, 8-10 másodpercébe került a mexikói hezitálása, ráadásul majdnem össze is ütköztek az egyik kanyarban.

Lando Norris a második helyen végzett Max Verstappen mögött a Japán Nagydíjon Forrás: AFP/Peter Parks

"Valami gondja lehetett. Nem lehet előzni a VSC alatt, kivéve, ha valakinek egyértelmű problémája van. Én nem tudtam, hogy gondja van-e, vagy csak feltart. Nem tudtam, és nem kockáztathattam meg az megelőzését" - írta meg az m4sport.hu, miként emlékezett vissza az esetre Norris, akit alaposan felbosszantott Pérez lassú tempója.

a Ferrarik pedig 1,4 másodperccel voltam mögöttem, miközben előtte tizenkét-tizenháromra voltak. Tíz másodpercet vesztettem, és nem tudtam, mit tehetek. Ha gondja van, akkor húzódjon félre, és jelezze egyértelműen" - tette hozzá a McLaren brit versenyzője, hozzátéve, hogy örül a második helyezésnek, de ha nincs Pérez, még kevesebb lett volna a lemaradása Verstappennel szemben.