Büntetése után a monzai pályát szidja Hamilton csapattársa

George Russell, Mercedes
George Russell of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Pirelli Formula 1 Italian Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 31st of September to 3rd of September 2023, on Autodromo di Monza in Monza, Italy. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, George Russell szerint változtatni kellene a monzai pálya első kanyarján, mert az alaposan megnehezíti a versenyzők dolgát.

Lewis Hamilton csapattársa az Olasz Nagydíjon kétszer is a kerülőutat választotta, Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal szemben is szabálytalanul szerzett előnyt - utóbbiért már ötmásodperces büntetést is kapott.

mondta a futam után Russell, aki nem bánja az Oconnal szembeni manővert, mert biztos volt benne, hogy nem lesz ötödiknél rosszabb, hiszen a hatodik helyezett nagyon le volt maradva tőle. A 25 éves brit versenyző úgy véli, a Mercedes Szingapúrban gyorsabb lesz.

George Russell szerint változtatni kellene a monzai pályán Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Azt gyanítom, hogy erősebbek leszünk, főleg a versenyen. Rá kell jönnünk, miért ekkora a különbség a nagyobb és kisebb leszorítóerejű csomagunk között.

Mindig szenvedünk az olyan pályákon, mint Spa, Monza, Baku, Ausztria,

még a közepes, alacsony leszorítóerős beállításokkal, de ahol sok kell, úgy tűnik, ott erősebbek vagyunk, szóval van némi különbség a két csomag között" - írta meg a motorsport.com, mit vár a következő F1-es futamtól Russell.