Hamilton összevissza beszél a jövőjéről

Lewis Hamilton, Olasz Nagydíj 2023
Lewis Hamilton of Uk driving the (44) Mercedes-AMG Petronas F1 Team F1 W14 E Performance Mercedes during the Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia 2023 on August 31th, 2023 in Monza, Italy. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nemrég hosszabbított 2025-ig a Mercedesszel, de már a következő szerződésére tett utalásokat.

Hamilton korábban azt mondta, hogy 40 évesen már nem akar a Forma-1-ben versenyezni, de azóta meggondolta magát, és már nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ennyi idősen is maradjon a száguldó cirkuszban. A hétszeres világbajnok többször is bírálta a Mercedest az utóbbi idők eredménytelensége miatt, azonban 2025-ig hosszabbított, és még ennél is tovább maradhat az F1-ben a most 38 éves brit. Persze ez nem lenne egyedi eset, hiszen Fernando Alonso jelenleg 42 éves és még esze ágában sincs visszavonulni.

Lewis Hamilton akár 40 éves kora fölött is maradhat az F1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Ami a hosszabb távot illeti, már most a következő szerződésemen gondolkozom, hogy miként fog kinézni és mennyi ideig fog tartani. Úgy tervezem, hogy itt leszek még egy ideig.

nyilatkozta Hamilton, aki a jelek szerint még bizonytalan a jövőjét illetően.

"Sosem tudod, hol leszel az életben, de én most arra koncentrálok, hogy minden nap pozitív maradjak. Tudom, hogy ez senkinek sem egyszerű. Igyekszem fitt és egészséges maradni, megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy élvezem az életet és a munkát. Úgy vélem, most egészen jó helyzetben vagyok ezen a téren. Ez pedig lehetővé teszi, hogy imádjam, amit csinálok" - idézte a motorsport.com a hétszeres világbajnok szavait.