Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapata a 2023-as idényben az eddigi összes futamot megnyerte. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint csak akkor nem marad veretlen az osztrák istálló, ha ők rontanak el valamit.

Az eddigi 14 idei versenyből tizenkét alkalommal a kétszeres világbajnok Max Verstappen, kétszer pedig Sergio Pérez nyert, és már csak 8 győzelemre van a Red Bull attól, hogy a sorozat történetében először tökéletes mérleggel zárja a szezont.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint kizárólag a Red Bullon múlik, nekik sikerül-e, ami előttük még senkinek.

"Maguknak kell elszúrniuk, hogy ne nyerjék meg a szezon összes versenyét" -

írta meg az m4sport.hu, mit mondott az 51 éves szakember, aki szerint ez a rekord már elismerésre méltó lenne, noha Verstappen csúcsdöntésére (zsinórban 10 futamgyőzelem) lekezelően reagált. Azóta a korábbi becsmérlő megjegyzését is kiegészítette Wolff.

Toto Wolff szerint csak a Red Bullon múlik, megnyerik-e az összes idei versenyt Forrás: AFP/John Thys

Szóval ha arra kérnek, kommentáljam egy rekord elérését, nehéz a dolgom, mert sosem játszott szerepet az életemben az ilyesmi. Mindenesetre egy ilyen eredmény azt mutatja, hogy egy nagyszerű versenyző egy nagyszerű autóban ül, és rendkívül magas szinten teljesít" - métányolta végül nagy nehezen Verstappenék teljesítményét a Mercedes csapatfőnöke.