A visszatérő Vettel méhekkel hozta össze az egész mezőnyt

Before the Japanese Grand Prix Sports Formula 1 Sebastian Vettel motorsport Horizontal F1
21 September 2023, Japan, Suzuka: Formula 1: Before the Japanese Grand Prix: Sebastian Vettel (front, 4th from left), former Formula 1 world champion from Germany, poses with other Formula 1 drivers in the second corner of the Suzuka Circuit for photos for Vettel's Buzzin' Corner project, which aims to raise awareness of biodiversity. Photo: Hasan Bratic/dpa (Photo by Hasan Bratic / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Visszatért a pályára Sebastian Vettel - igaz, nem versenyezni, hanem azért, hogy bemutatja biodiverzitási projektjének legújabb programját. A kettes kanyar belső felén egy méhhotelekből álló telepet avattak fel, az idei világbajnokságban szereplő összes csapat részvételével. 

A német pilóta évek óta küzd azért, hogy minél környezetbarátabb legyen a Forma-1. Visszavonulását is a klímaváltozással igazolta. Akkor azt mondta:

"Nem ez a fő ok,ami miatt befejezem, de minden bizonnyal szerepet játszott a döntésemben. Az emberiség minden idők legnagyobb kihívásával néz szembe. Ha megnyerjük ezt a versenyt, a világ tovább fog fordulni, de nélkülünk."

Sebastian Vettel (első sor, balról a negyedik) összehozta a mezőnyt a méhhotelekkel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

Olyan szinten belemerült a méhhotelek telepítésébe, hogy a rázóköveket is sárga-feketére festette, hogy felhívja a figyelmet a méhek fontos szerepére.