Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma–1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko nem zárta ki Sebastian Vettel visszatérését egykori csapatához, azonban attól elhatárolódott, hogy mindezt Max Verstappen csapattársaként tegye.

Vettel 2007-ben mutatkozott be a Forma–1-ben, és már abban az évben a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál versenyzett, majd később egészen 2014-ig az energiaitalos csapat kötelékében volt, amelyet négy világbajnoki címig segített. A német pilóta később a Ferrari és az Aston Martin versenyzője volt a 2022-es visszavonulásáig, amelyet elsősorban a családja érdekében lépett meg.

Attól azonban nem zárkózott el az immáron 36 éves Vettel, hogy valaha visszatérjen a sportágba, így a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót is megkérdezték arról, hogy egyszer befogadná-e a németet a csapat. Az osztrák szakember erre nem mondott nemet, arra viszont igen, hogy a hétvégén éppen Vettel győzelmi rekordsorozatát megdöntő Max Verstappen csapattársaként szerepeljen a Red Bullnál.

Helmut Marko nem szeretne Verstappen-Vettel pilótapárost látni a Red Bullnál Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

nyilatkozta Marko. –

Az autóversenyzés nemcsak a motorról és az üzemanyagról szól, de ezt ő is tudja, és

Ugyanakkor [az AlphaTaurinál] már ott van Daniel Ricciardo, ráadásul ha Sebastian vissza akkar térni, azt valószínűleg egy győzelemre esélyes élcsapatnál szeretné megtenni."