Elindult a kerékpáros Európa-bajnokságon a Forma-1-es pilóta - videó

Valtteri Bottas, TIffany Cromwell
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas (R) and his partner Australian cyclist Tiffany Cromwell arrive on their Canyon road bikes ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 3, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo Forma–1-es versenyzője, Valtteri Bottas a kategóriája 187. helyén ért célba a murvás terepen rendezett (gravel) kerékpáros Európa-bajnokságon.

A finn pilóta főleg azóta a kerékpár nagy szerelmese, hogy Tiffany Cromwell a barátnője, aki profiként űzi a sportágat. Bottas rendszeresen tesz közzé képeket arról, ahogyan két kerékre pattan, most pedig el is indult egy versenyen. Nem is akárhol: a murvás terepen rendezett kerékpáros Európa-bajnokságon, a belgiumi Oud-Heverlee-ben.

Miután Cromwell megnyerte a női elitversenyt, Bottas a 19-34 éveseknek rendezett kategóriában indult el több mint 300 riválisával együtt, és végül a verseny hivatalos honlapja szerint a 294 célba érkezőből a 187. helyen zárt 4 óra 18 perc 53 másodperces időeredménnyel.

Az elitkategória 4. helyén záró Gianni Vermeersch is pózolt Bottasszal a verseny előtt Forrás: AFP/Jasper Jacobs

A 34 éves finn autóversenyző a következő hétvégén már ismét autóba ül, ugyanis a Katari Nagydíjjal folytatódik a Forma–1-es szezon.