Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo egy interjúban megköszönte a McLarennek, hogy 2022 végén menesztette őt, mert a zűrös kapcsolatot ő valószínűleg nem tudta volna lezárni.

Az ausztrál pilóta 2021-ben került a McLarenhez, ahol ugyan az első évében egy győzelem összejött, a második szezonja gyakorlatilag végig kínszenvedés volt. Az idény hajrájához közeledve a wokingi csapat be is jelentette, hogy 2022 végén Ricciardo távozik, és Oscar Piastri érkezik a helyére.

Ricciardóból így a Red Bull tesztpilótája lett, Nyck de Vries kirúgása után pedig az AlphaTauri versenyzője lett. Ugyan jelenleg a kézsérülése miatt Liam Lawson helyettesíti, a Japán Nagydíj alatt hivatalossá vált, hogy jövőre a "fiókcsapat" pilótapárosát Ricciardo és Cunoda Juki alkotja.

Így, hogy ilyen pozitívan alakult a folytatás, Ricciardo már nyugodtabban tekinti vissza az előző évére.

„Soha nem így akarsz befejezni valamit. Nyilvánvalóan az eredmények nem jöttek. Elég laza srác vagyok, jól kijöttem a csapattal, és senkivel sem veszekedtem ott, de minden a teljesítményen múlik, és mondjuk úgy, hogy az üzleti oldal sem működött – idézte Ricciardo goodwoodi interjúját a Motorsport. –

de a szezon végére, amikor karácsonyra hazaértem, úgy voltam vele, hogy 'oké, valószínűleg nem tesz jót a hírnevemnek', de akkor már nem érdekelt."

Daniel Ricciardo pályafutásának jót tehet, hogy kirúgták a McLarentől Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Ricciardo az év elején még nem gondolta, hogy aktívan versenyezni fog, mert szünetet akart tartani, de végül féléves kihagyás a Forma–1-be elégnek bizonyult.

„Szükségem volt arra, hogy egy kicsit visszavonuljak, hogy újra megtaláljam önmagam, hogy újra megtaláljam a sport iránti szeretetemet. Azt hiszem, bizonyos értelemben

– magyarázta Ricciardo. – Őszintén úgy érzem, hogy elvesztettem néhány technikámat, néhány erősségemet. Úgy éreztem, hogy amikor nem működtek a dolgok, akkor el kellett dobnom őket, aztán megpróbálkoztam más dolgokkal, de azok sem működtek, és akkor az önbizalmam csökkent."