Lewis Hamilton megszólalt a kizárásról

Katari Nagydíj 2023, időmérő, Lewis Hamilton
DOHA,QATAR - OCTOBER 06: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 speaks to the press ahead of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 06, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, az FIA a padlólemezük szabálytalansága miatt kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-t a Forma 1-es Amerikai Nagydíjról. A Mercedes brit és a Ferrari monacói pilótája is elmondta a véleményét.

A hétszeres világbajnok Hamilton így vélekedett:

„Természetesen csalódást keltő, hogy kizártak, de ez nem vesz el semmit abból a fejlődésből, amit a hétvégén mutattunk. Jó tempónk volt, nagyszerű érzés volt vezetni az autót.

Kemény verseny volt, hiszen mindenki nagyon gyors volt körülöttem, de sok mindennek örülhetünk. Pozitívan tekintek előre, még úgy is, hogy győzhettünk volna" - véledekett a brit pilóta az nso.hu beszámolója szerint. Hamilton hozzátette, úgy gondolja, kiállhattak volna már Norris előtt, hiszen a helyzet lehetővé tette volna, hogy elévágjanak.

A második kiállás után aztán újabb nyolc vagy tíz másodpercet kellett ledolgoznom. Egyik alkalommal sem volt könnyű visszakapaszkodni, szóval van még min dolgoznunk."

Lewis Hamilton a kizárás ellenére sem volt csalódott Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Hamilton a diszkvalifikáció miatt az egyéni összetett második helyéért vívott csatában is fontos pontokat vesztett, hiszen ahelyett, hogy 19 pontra csökkentette volna a hátrányát, a lemaradása 39 pontra nőtt a futamon a negyedik helyet megöröklő Sergio Pérez mögött.

A pole pozícióból induló ferraris, Charles Leclerc is érthető módon frusztráltan nyilatkozott már a leintést követően.

„Nehéz volt, egyszerűen rossz volt a stratégiánk, az egy kiállás határozottan nem volt helyes döntés. Valamilyen okból kifolyólag a számaink azt mutatták, sokkal szorosabb lesz,

de nem ez volt a helyzet. Kár érte. Meg kell értenünk, hogy mi ment félre."